Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju

20.10.2017.

Banja Luka

Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju kroz projekat Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva, realizovan u preko 58 lokalnih zajednica u BiH. Asocijacija srednjoškolaca u BiH u oktobru 2017. godine organizuje Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva za veliki broj srednjoškolaca iz preko 58 lokalnih zajednica u BiH. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima, a novac koji se prikupi na ovaj način se koristi za finansiranje omladinskih projekata širom BiH.

Petnaest većih gradova Bosne i Hercegovine su nositelji projekta, a u projekat će se imati priliku uključiti i srednjoškolci iz više od 35 lokalnih zajednica širom BiH. Pomenuta podrška se na taj način ogledala, prije svega, u radnim mjestima za srednjoškolce gdje bi jedan radni dan proveli u nekoj od prijavljenih kompanija kako bi stekli praktična iskustva, a dogovoreni iznos dnevnice uplaćuje se u fond Socijalnog dana 2017.

Dorotea je kroz jedan radni dan u “Digivoxu” stekla vrijedno iskustvo u oblasti web dizajna, promocije i oglašavanja na različitim digitalnim platformama. Kako se ranije nije susretala sa takvim radnim oblastima, svoj boravak u Agenciji opisuje kao vrlo interesantan:

“Ovo je bio jedan jako zanimljiv dan i drago mi je da sam sa radnicima iz ‘Digivoxa’ mogla da podijelim i steknem iskusto. Mladi ljudi često nisu shvaćeni ozbiljno, a zaista imaju šta da ponude, zato sam neizmjerno srećna što uviđam da ipak postoje firme koje bi objeručke prihvatile jednog takvog člana u svoj tim. Odavde nosim zaista pozitivno iskustvo.“

Drago nam je što smo imali priliku dati svoj doprinos u jednom ovakvom korisnom i društveno odgovornom projektu.

Hvala Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini tehničkoj podršci i Dorotea Prica što se danas veoma brzo uklopila u naš tim i efikasno završila sve svoje zadatke. Nastavićemo da doprinosima mladima kroz naš rad na sve moguće načine.

http://banjaluka.news/2017/10/20/socijalni-dan-digivox-daje-priliku-srednjoskolcima-da-volontiraju/

Pročitajte i...

Zatražite ponudu

Popunite upitnik ispod i mi ćemo Vam dostaviti ponudu krojenu po Vašim potrebama

1
2
3
a sad
drugi oblak dva
treći krug