Pobjeda na Startup Weekend-u!

Naš tim je sinoć osvojio prvo mjesto na regionalnom takmičenju Startup Weekend Novi Sad!

Rješenje koje smo razvijali, HiveMind – Advanced Beekeeping Management Solution, je dobilo odlične ocjene publike i žirija. Među 11 timova iz cijele regije, osvojili prvo mjesto!

Ovo je veliko priznanje za naš tim te odraz truda i kreativnosti u radu. Sigurno je da ćemo nastaviti sa razvojem vlastitih ideja i aplikacija.

Hive Mind

Hive Mind je aplikacija namijenjena pčelarima u svrhu vođenja evidencija i kontrolisanja košnica elektronskim putem. Uz pomoć pametnog telefona ili tableta, pčelari će moći sve zabilježene podatke o košnici unositi u aplikaciju i pristupiti tim podacima bilo kad i bilo gdje. Unos će biit olakšan, pretraga moguća po različitim kriterijima a svaka košnica će imati svoj jedinstveni profil. Aplikacija će imati još mnoge opcije, a o tome, kada dođe vrijeme.

Zadovoljstvo nam je što smo dostojanstveno predstavili Republiku Srpsku na regionalnom takmičenju Startup Weekend i ovogodišnju nagradu donijeli u Banjaluku.

Startup Weekend

Startup weekend  je međunarodni događaj koji okuplja mlade preduzetnike iz cijelog svijeta. Tokom 54 sata učesnici intezivno razvijaju svoje ideje sa ciljem da ih pretvore u pravi biznis. Na kraju samog događaja  timovi dobijaju priliku da pred komisijom prezentuju svoje ideje. Pobjednički timovi svake godine dobijaju članstvo u poslovnom inkubatoru u Novom Sadu, kao i ponude investitora.

http://www.preduzetnickiportalsrpske.net/novi-sad-banjalucki-studenti-pobjednici-startup-weekend/?lang=bs

 

Share this post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Categories

Newsletter

Get free tips and resources right in your inbox, along with 10,000+ others