Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju

Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju

20.10.2017.

Banja Luka

Digivox daje priliku srednjoškolcima da volontiraju kroz projekat Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva, realizovan u preko 58 lokalnih zajednica u BiH. Asocijacija srednjoškolaca u BiH u oktobru 2017. godine organizuje Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva za veliki broj srednjoškolaca iz preko 58 lokalnih zajednica u BiH. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima, a novac koji se prikupi na ovaj način se koristi za finansiranje omladinskih projekata širom BiH.

Petnaest većih gradova Bosne i Hercegovine su nositelji projekta, a u projekat će se imati priliku uključiti i srednjoškolci iz više od 35 lokalnih zajednica širom BiH. Pomenuta podrška se na taj način ogledala, prije svega, u radnim mjestima za srednjoškolce gdje bi jedan radni dan proveli u nekoj od prijavljenih kompanija kako bi stekli praktična iskustva, a dogovoreni iznos dnevnice uplaćuje se u fond Socijalnog dana 2017.

Dorotea je kroz jedan radni dan u “Digivoxu” stekla vrijedno iskustvo u oblasti web dizajna, promocije i oglašavanja na različitim digitalnim platformama. Kako se ranije nije susretala sa takvim radnim oblastima, svoj boravak u Agenciji opisuje kao vrlo interesantan:

“Ovo je bio jedan jako zanimljiv dan i drago mi je da sam sa radnicima iz ‘Digivoxa’ mogla da podijelim i steknem iskusto. Mladi ljudi često nisu shvaćeni ozbiljno, a zaista imaju šta da ponude, zato sam neizmjerno srećna što uviđam da ipak postoje firme koje bi objeručke prihvatile jednog takvog člana u svoj tim. Odavde nosim zaista pozitivno iskustvo.“

Drago nam je što smo imali priliku dati svoj doprinos u jednom ovakvom korisnom i društveno odgovornom projektu.

Hvala Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini tehničkoj podršci i Dorotea Prica što se danas veoma brzo uklopila u naš tim i efikasno završila sve svoje zadatke. Nastavićemo da doprinosima mladima kroz naš rad na sve moguće načine.

http://banjaluka.news/2017/10/20/socijalni-dan-digivox-daje-priliku-srednjoskolcima-da-volontiraju/

Share this post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Categories

Newsletter

Get free tips and resources right in your inbox, along with 10,000+ others