U emisiji RECreativno

U emisiji RECreativno

U ovoj epizodi emisije RECreativno, direktor agencije Digivox, Aleksandar Čičić, podijelio je nekoliko savjeta za uspješan lokalni biznis iefektivne korake za osvajanje lokalnog tržišta!

Prvi savjet je kontaktirati lokalne medije, prvenstveno portale i ponudite im da za njih pišite tekstove na temu onoga čime se vi bavite. Ako se bavite digitalnim marketingom, pišite tekstove na temu digitalnog marketinga. Na ovaj način će čitaoci tog portala saznati za vas a ujedno ćete sticati kredibilitet. Napredniji korak jeste da pokrenete blog. opet, fokusirajte se na teme iz oblasti kojom se bavite, nemojte ići previše u širinu.

Drugi savjet je da organizujete besplatne radionice i druge oblike edukacije. Kroz ove događaje ostvarujete interakciju sa društvom i pojedincima koji su zainteresovani za ono što imate da kažete. Među učesnicima događaja koje budete organizovali, biće i vaši budući klijenti.

Posjećujte sve lokalne događaje, sajmove, seminare i druga dešavanja. Upoznaćete buduće saradnike, klijente, ljude koji vam mogu biti od koristi. Usput ćete naučiti nove stvari, biti u korak sa trendovima i novostima u poslovnom svijetu.

Sarađujte sa drugim malim kompanijama, nastupite zajednički na trižištu, preporučite se međusobno. Mali biznis se moraju podržavati. Nemojte druge gledati kao konkurenciju, već kao potencijalne saradnike.

Iskoristite društvene mreže.

To je najbrži i najpovoljni a ubjedljivo najefektivniji način oglašavanja, naročito za male biznise. Kada je vaše tržište lokalno, sa budžetom od 20-50$ možete pokriti ciljanu tržišnu grupu u jednoj kampanji kroz facebook boost.

Objavljujte zanimljiv, poučan i informativan sadržaj, koji će privući pažnju. Vrhunac je stvoriti sadržaj koji postaje viralan. Zamolite prijatelje da dijele sadržaj, to je besplatna reklama. Iskoristite poslovnu Linkedin i povežite se sa ljudima iz vaše oblasti, kontaktirajte potencijalne kupce i klijente, započnite komunikaciju. Objavljujte na svim društvenim mrežama koje su vam dostupne. Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Youtube… eksperimentišite i sa manje rasprostranjenim društvenim mrežama, npr. Pinterestom.

O svemu ovome pogledajte u RECreativno sa Dijanom Tepšić u #showkojisevoli direktor agencije Digivox, Aleksandar Čičić.

Share this post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Categories

Newsletter

Get free tips and resources right in your inbox, along with 10,000+ others