SIE SPA konferencija – digitalni marketing i banjski turizam

SIE SPA konferencija – digitalni marketing i banjski turizam

Može li digitalni marketing unaprijediti banjski turizam? Odgovor na ovo pitanje dali smo na regionalnoj konferenciji SIE SPA, održanoj od 20. do 22. aprila u banji Vrućici. Konferencija je posvećena banjskom turizmu, unaprijeđenju ponude i uvođenju noviteta u ključne procese. U okviru ove konferencije, direktor agencije Digivox, Aleksandar Čičić, održao je predavanje na temu „Upotreba digitalnog marketinga u svrhu razvoja banjskog turizma“.

Cilj predavanja je skrenuti pažnju predstavnicima banja na mogućnosti koje pruža internet i upoznati ih sa trendovima u digitalnom marketingu. Ovi trendovi se mogu iskorisiti za promociju banjske ponude. Odgovor na pitanje “Može li digitalni marketing unaprijediti banjski turizam?” je potvrdan i to smo i pokazali.

Pored dijela sa predavanjima, učesnici konferencije su imali priliku razmijeniti međusobna znanja i iskustva i razgovarati o zajedničkim projektima.

Banjski turizam bilježi rast broja turista i predstavlja veliki potencijal za razvoj turizma na ovim prostorima. Naročita je prilika dovođenje gostiju iz inostranstva, čiji je broj u porastu iz godine u godinu. Digitalni marketing je itekako upotrebljiv u svrhu promocije i dovođenja gostiju, naročito kada se ciljaju gosti iz inostranstva.

Neki od savjeta za vlasnike i menadžere banja koje smo iznijeli tokom predavanja:

  • koristiti fotografije visokog kvaliteta, video i 360° format
  • napraviti web sajt modernog dizajna i jednostavnog pregleda
  • omogućiti onlajn rezervacije na sajtu
  • biti dostupan 24/7, uz pomoć livechat-a
  • koristiti google adwords i remarketing
  • aktivno komunicirati putem društvenih mreža

Cilj digitalnog marketinga u banjskom turizmu mora biti dopiranje do gostiju, prvenstveno u insotranstvu. Putem digitalnih kanala, gosti se moraju informisati, kompletna ponuda im se mora prikazati u punom kvalitetu, kako bi se neko odlučio da dođe u Vašu banju. Iz Vaše web prezentacije, gosti moraju osjetiti atmosferu i poželjeti da dođu. To se postiže kvalitetnim video i foto sadržajem i tekstovima koji inspirišu posjetioce na akciju. Dostupnost je veoma bitna, da bi oni koji požele, mogli jednostavno i brzo dobiti sve informacije i rezervisati.

 

Ukoliko ste vlasnik ili menadžer, zainteresovani za naše usluge, javite nam se na kontakt@digivox.ba i +387 65 375 317

Share this post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Categories

Newsletter

Get free tips and resources right in your inbox, along with 10,000+ others