STUDIJA SLUČAJA: ĐAK SPORT

O klijentu

Đak sport je jedan od najvećih lanaca sportske opreme u jugoistočnoj Evropi sa preko 80 maloprodajnih objekata, koji vrlo uspješno posluje i u Bosni i Hercegovini. Kao poznata firma s reputacijom koja posluje po najvišim standardima Đak sport je predstavljao poseban izazov za naš tim.

Đak Sport 1 djak

Šta su bila očekivanja klijenta

Klijent je u skladu sa svojim poslovnim ciljevima želio da se pozicionira i na tržištu BiH te da njihove radnje sportske opreme učinimo prepoznatljivim, a njihovu onlajn prodavnicu profitabilnom.

Šta smo uradili

Naš tim je preuzeo sve digitalne aktivnosti koje su bile potrebne klijentu: vođenje društvenih mreža, digitalni advertajzing, korisničku podršku.

Uspjeli smo da povećamo broj pratilaca na Facebook stranici za više od 400% kroz pažljivu komunikaciju, pravovremeno plasirane objave i brigu o korisnicima.

Klijentu smo donijeli značajan broj novih kupaca i konstantno ostvarujemo značajan povrat na investiciju (ROI) kroz oglašavanje na društvenim mrežama.

Zahvaljujući uspješnoj komunikaciji sa klijentom, konstantno poboljšavamo rezultate i uvodimo nove trendove koji dovode do zadovoljnih kupaca i veće profitabilnosti webshopa, a Đak sport je postao sinonim za online prodaju najpoznatijih brendova poput Nikea, Adidasa, Hummela, Pume i drugih.

Ova uspješna saradnja traje već preko dvije godine na obostrano zadovoljstvo.

Đak Sport 3 Untitled 5
Đak Sport 4 Untitled 3

Korištene usluge

Marketing na društvenim mrežama

Google oglašavanje